sâmbătă, 22 iunie 2013

Foarte multe dintre noi ne confruntam cu aceasta problema , caderea parului. Iata , cateva plante plante care ne pot ajuta sa remediem acest aspect. Dar inainte trebuie sa ne preocupam de regenerarea parului , pentru ca ritmul ei este mai mic decat cel al caderii parului.

Brusturele  , este una dintre plantele care ne ajuta impotriva caderii parului , ne ajuta la regenerarea acestuia . Este foarte bun si impotriva matretii si seboreei. Prepara un decoct din 2-3 linguri de radacina de brusture la o jumatate de litru de apa. Decoctul de brusture se lasa la fiert timp de 20 de minute. Apoi da-l deoparte si lasa-l acoperi pentru o jumatate de ora. Dupa acest timp poti sa il strecori. Nu uita sa iti masezi scapul atunci cand iti clatesti parul cu acest tratament. Nu necesita o a doua clatire, lasa-l pe par sa actioneze si pune-ti un prosop pe cap.


Urzica, faimoasa urzica ;)) . Tin minte ca mama , tot timpu imi zicea cand eram mai mica ca urzica este foarte sanatoasa la par si majoritatea sampoanelor cumparate de ea erau cu urzica :) . Urzica reduce caderea parului, tonifica pielea capului, imbunatateste circulatia sangelui si inlatura seboreea. Prepara o infuzie concentrata din frunze si radacini uscate de urzica. Se vor folosi 40-50 g de planta la un litru de apa. Tot ce
trebuie sa faci este sa-ti clatesti parul cu aceasta infuzie, dupa spalare.

 Mesteacanul intareste radacina si stimuleaza cresterea firelor de par. Infuzia de mesteacan contribuie la sanatatea scalpului combatand matreata si alte afectiuni de la nivelul lui. Infuzie o poti prepara din 2-3 linguri de frunze uscate si maruntite si jumatate de litru de apa. Strecoara si maseaza scalpul cu ea dupa spalarea obisnuita a parului.

Rozmarinul se afla si el printre plantele care ajuta la regenerarea parului. Fa-ti o infuzie din 50 g frunze de rozmarin si 500 ml apa. Pentru a fi mai concetrata las-o timp de jumatate de ora acoperita. Separa frunzele maruntite si clateste parul cu ea dupa baie.

Coada calului, intareste radacina firului de par si ajuta la regenerare.  Se prepara o infuzie din trei lingurite de coada calului si 500 ml apa. Se spala pielea capului cu aceasta infuzie si se maseaza usor. Pentru regenerarea parului mai poti sa folosesti si tinctura de coada calului. Se maseaza pielea capului cu aceasta tinctura, se acopera capul cu un prosop si se lasa sa actioneze timp de 1-2 ore, apoi spala parul.



Lavanda (ce bine ca se poate folosi si la par , pentru ca este preferata mea ;)) ) , activeaza circulatia de la nivelul scalpului, stimuland astfel regenerarea parului. Maseaza bine parul la radacina cu tinctura de lavanda, dupa care las-o sa actioneze 1-2 ore inainte de a spala parul.




 Salvia intareste radacina firului de par si previne caderea acestuia.  Pregateste-ti o infuzie din 5 g de fruze uscate de salvie si 100 ml apa clocotita. Se tine acoperita 20 de minute, se filtreaza si apoi se aplica comprese la radacina firelor de par.

Stejarul hidrateaza pielea capului si previne caderea parului. Prepara un decoct din 4 lingurite de scoarta macinata de stejar si 250 ml apa. Lasa vasul la racit timp de 10-15 minute, apoi clateste parul cu acest amestec. Pentru rezultate mai bune poti sa aplici comprese la radacina firelor de par.

Parerea mea este ca ar trebui sa incerci macar unul din aceste tratamente , cu siguranta rezultatele nu vor intarzia sa apara, mai ales daca il urmati pentru o perioada mai lunga de timp. 
















0 comentarii :

Trimiteți un comentariu