joi, 23 mai 2013

Printre vedetele care au adoptat acest stil se numara Sarah Jessica Parker, Salma Hayek, Rachael Bilson, Nina Dobrev si, mai nou, Rihanna.

Inainte de a decide sa  te vopsesti acasa conform modelului ombre hair, asigura-te ca esti informata si ca ai ales corect nuantele. Nu uita ca orice greseala se poate transforma intr-o imagine inestetica, pe care vei fi nevoita sa o corectezi cat mai repede.
Pasul 1: Descopera tipul de ombre hair pe care il doresti... si cel care te avantajeaza, bineinteles. Poate esti atrasa de ideea unui par inchis la culoare, cu varfuri blonde, insa, daca esti bruneta natural, rezultatul nu iti va favoriza trasaturile faciale si culoarea pielii.  Atunci cand optezi pentru un nou hairstyle, este recomandat sa te orientezi catre o varianta de mijloc sau, cu alte cuvinte, catre un look cat mai natural. Cel mai bine este sa alegi, pentru varfuri, o culoare mai estompata decat radacina, insa care nu socheaza prin contrast.

Pasul 2: Gaseste nuanta de vopsea potrivita
In primul rand, trebuie mentionat faptul ca, daca parul tau a fost supus recent unui procedeu de vopsire permanenta, in tonuri de ciocolatiu inchis, cafeniu sau negru, este posibil ca vopseaua din comert sa nu fie potrivita pentru tine. Iti recomandam o vizita la salon, pentru a afla daca poti obtine look-ul ombre dorit sau daca parul tau are nevoie de o pauza de la astfel de interventii de colorare si stilizare.
Daca ai o nuanta naturala si parul nevopsit, varianta DIY reprezinta o optiune pentru tine.Daca nu esti multumita de culoarea radacinilor, iti poti deschide tot firul de par  si apoi revopsi radacinile

Ai nevoie de doua nuante de vopsea: una deschisa, intre blond cenusiu si saten deschis, si una inchisa, din paleta nuantelor de saten inchis si ciocolatiu.
Primul brand care a lansat pe piata un kit pentru acest stil de vopsire este L`Oreal. Din pacate, acesta nu a fost importat si in Romania, insa poate fi comandat de pe site-urile internationale. 
 
Pasul 3: vopsirea parului
Daca vrei sa iti vopsesti tot parul, pentru a-i deschide culoarea in intregime, aplica 80% din cantitatea de
vopsea blonda pe lungimea firului de par, cu exceptia radacinilor. In cazul acestor, se aplica restul continut in tub, dupa 30 de minute.
Asteapta inca 30-40 de minute, apoi clateste parul cu sampon si reconditioneaza-l cu balsam

Pasul 4: vopsirea radacinii
Aplica vopseaua inchisa pe radacina. Pentru acest lucru, trebuie sa imparti parul in suvite si sa aplici produsul uniform, cu ajutorul pensulei, la baza fiecarei suvite.
Intinde vopseaua pana in punctul in care doresti ca nuanta parului sa fie mai inchisa. Este indicat sa te opresti in zona lobului urechii. Dupa ce ai aplicat produsul in cantitatea necesara , de la radacina pana in punctul ales de tine, asigura blending-ul (estomparea zonelor de demarcatie), trecand degetele prin par.
Evita ca vopseaua sa atinga varfurile. Las-o sa actioneze timp de 35 de minute, apoi samponeaza si aplica balsam.

Daca vrei sa optezi pentru stilul ombre hair, inspira-te din look-ul celebritatilor, decide ce varianta cromatica ti se potriveste si urmeaza pasii pentru a obtine cel mai in voga hairstyle al sezonului

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu